Sat, 10/09/2016 - 11:44

Deze activiteit is onderdeel van Toon je Talent: het bezoek aan de Enci-groeve en het Natuur Historisch Museum is gekoppeld aan een aantal lessen in de klas. Deze activiteit is een interdisciplinair project; kinderen leren over het ontstaan van de groeve en hoe belangrijk duurzaamheid is Ze zetten hun creativiteit in voor de herinrichting.

Bezoek aan ENCI-groeve en Natuurhistorisch Museum:
In 2018 stopt de ENCI met afgraven en moet er een nieuwe bestemming komen voor het ENCI-gebied, waar de groeve deel van uitmaakt. Kinderen worden uitgedaagd om mee te denken over de herinrichting van het gebied door hun talenten aan te roeren. Ze onderzoeken, ontdekken, creëren en komen samen tot oplossingen. Ze bezoeken de groeve en maken natuurlijk kunst.

Lessen in de klas:
Anders dan bij de overige projecten, vergt deze activiteit een extra
investering van de leerkracht. Onder begeleiding van de leerkracht, werken de kinderen aan hun toekomstplannen voor de groeve. Deze ideeën vormen de basis voor het bouwen aan een maquette van de groeve. Het bouwen doen ze onder begeleiding van een docent beeldende vorming. De activiteit wordt afgesloten met een presentatie.
N.B.: Er wordt een bijeenkomst gepland voor de leerkrachten die hebben
ingetekend op dit project.

Wil je meer weten over Natuurhistorisch museum en wat zij nog meer doen ? Ga dan naar: Natuurhistorisch Museum.